Tylko oferta Warsu wpłynęła do PKP Intercity w przetargu na świadczenie usług gastronomicznych i obsługę pasażerów na pokładach wybranych pociągów przewoźnika.
Na realizację zamówienia spółka zamierza przeznaczyć kwotę 12 299 899,87zł brutto bez prawa opcji oraz 18 449 849,80 zł brutto z prawem opcji.
Wars zaproponował 11 680 031,46 zł brutto bez prawa opcji oraz 17 520 047,20 zł brutto z prawem opcji.
Usługa będzie realizowana na pokładach wybranych pociągów, uruchamianych przez PKP Intercity S.A. w rozkładzie jazdy 2020/2021 i 2021/22 wyposażonych w urządzenia infrastruktury gastronomicznej, z użyciem niezbędnego wyposażenia gastronomicznego wykonawcy, w zakresie: prowadzenia gastronomii pokładowej, przygotowywania i wydawania poczęstunków podróżnym, przygotowywania i wydawania posiłków podróżnym, odbywającym przejazd w pociągach PKP IC, sprzedaży obwoźnej produktów spożywczych z wózków – mini bar w pociągach, w składzie których nie ma infrastruktury gastronomicznej oraz przygotowywania i wydawania podróżnym na polecenie kierownika pociągu poczęstunków awaryjnych.